Permanente make-up lippen

Met permanente make-up op de lippen of ook genoemd lippigmentatie zien uw lippen er altijd mooi en verzorgd uit. Asymmetrie en/ of pigmentvlekjes in de lippen kunnen hiermee gecorrigeerd worden. U krijgt een mooie strakkere vorm. Ook voor personen die vanwege lipfillers hun natuurlijk pigment kwijt zijn is lippigmentatie ideaal. Ook zien uw lippen er frisser en voller uit.  PMU op de lippen oogt niet hetzelfde als lipstick. PMU op de lippen zorgt ervoor dat uw een zachte en natuurlijke kleur heeft.

 

 

Permanente make-up  blijft gemiddeld 1 tot 3 jaar mooi en gaat uiteindelijk vervagen. Het wisselt per persoon mede door  huidtype en plaats van de PMU, gebruikte techniek, levensstijl en leeftijd hoe lang het duurt voordat het pigment begint te vervagen. Wij adviseren altijd een touch-up om uw PMU fris te houden.

 

 

LET OP: heeft u regelmatig last van een koortslip (Herpes Simplex)? Als u regelmatig last heeft van uitbraken raden wij lippigmentatie af. Het pigment zal vanwege het littekenweefsel minder goed of zelfs niet pakken waardoor u geen mooi strak resultaat krijgt. 

Heeft u soms ( 1-3 keer per jaar) een koortslip is lippigmentatie mogelijk. Hiervoor moet u wel voorzorgsmaatregelen nemen en adviseren wij voorafgaand aan de behandeling 5 dagen preventief 2 maal per dag met Zovirax koortslipcrème te smeren. Lippigmentatie kan een uitbraak triggeren. 

 

 

 


Bij Arty-Chique Beauty gebruiken we verschillende technieken

  • Full lips: bij deze techniek worden uw lippen met een steriele naald volledig in geschaduwd met een natuurlijke pigment in kleur naar keuze.  Het resultaat geeft u een zachte opgemaakte lippen effect.

 

  • Lip Blush: bij deze techniek wordt er met een steriele naald een natuurlijk pigment in kleur naar keuze vanaf de lipliner naar binnen uit geschaduwd. Het resultaat zorgt ervoor dat uw een mooi ombré effect krijgt waardoor de lippen optisch groter lijken.

 

 

 


De behandeling 

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een intake gesprek plaats. We bespreken hierin uw wensen, verwachtingen, gezondheid en de mogelijkheden. U dient een Informed consent formulier in te vullen en te ondertekenen met  betrekking tot uw gezondheid en toestemming. Dit is wettelijk verplicht. Bij het formulier ontvangt u tevens de nazorginstructies op papier. 

 

Voordat we gaan pigmenteren wordt indien nodig uw lipcontour getekend om een zo goed mogelijk en symmetrische vorm, passend bij gezicht te krijgen. Daarna wordt de kleur bepaald en kunnen we gaan beginnen. Het laten plaatsen van permanente make-up is niet geheel pijnloos maar prima te doen. Dit ervaart elk persoon anders. Wanneer u een verdoving wenst dient u deze zelf bij de huisarts voor te laten schrijven, vaak is dit Emla zalf 25%. Wij mogen de verdoving niet zelf verstrekken maar als uw de verdoving meeneemt mogen wij deze wel smeren.

 

Na de behandeling bespreken we de nazorginstructies die u ontvangen heeft en ontvangt u een nazorg zalf. Deze dient u zorgvuldig te lezen en uit te voeren. Hiermee voorkomt u infecties, littekens en overmatig pigment afstoot. 

 

Direct na het plaatsen van de permanente make-up zal de kleur veel donkerder dan gewenst zijn. Schrik hier niet van, de kleurintensiteit zal tijdens het genezingsproces in de eerste 2 weken met 40-60% afnemen. De huid gaat genezen hierbij komen kleine schilfertjes of korstjes, de huid zal hierdoor pigment afstoten. Dit is een natuurlijke reactie van de huid en verschilt per persoon. 

 

Er zijn vrijwel altijd twee behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken en voor optimale pigmentopbouw. Om deze reden vindt er na 4- 12 weken een nabehandeling plaats, deze is bij de prijs inbegrepen. Tijdens de nabehandeling kunnen er eventueel nog correcties aan kleur en vorm worden aangebracht. Heel soms komt het voor dat er een tweede nabehandeling nodig is dit heeft niets te maken met de werkwijze van de specialist maar met het huidgenezingsproces van de klant. Een eventuele tweede nabehandeling is niet bij de prijs inbegrepen. Verder raden wij altijd bij PMU binnen 1 tot 2 jaar terug te komen voor een touch-up behandeling.

 

 


Wilt u een afspraak maken?

Contact