Antwoorden op veel gestelde vragen 


Wat is permanente make up?

Permanente make-up ook PMU of micropigmentatie genoemd is het inbrengen van pigmenten met een naaldmodule in de huid. Anders dan bij tatoeëren wordt het pigment oppervlakkiger en minder diep in de huid geplaatst om een  subtiel en natuurlijk resultaat te krijgen. 


Kan permanente make-up bij iedereen toegepast worden?

Het is helaas niet mogelijk om bij iedereen permanente make-up toe te passen. Het is heel belangrijk om tijdens de intake aan te geven of u een huidaandoening of andere ziekten heeft wat voor een contra indicatie kunnen zorgen. Bij Arty-Chique Beauty ontvangt u eerlijk advies en bij twijfel verzoeken wij u altijd eerst uw behandelend arts te raadplegen voor goedkeuring.


Ik heb diabetes mag ik behandeld worden?

Dat is afhankelijk van uw situatie. Sommige patiënten hebben een slechte wondgenezing vanwege de diabetes. In dat geval raden wij permanente make-up af omdat er vanwege slechte de wondgenezing kleurverschillen in het pigment ontstaan en het resultaat daardoor niet mooi wordt. Wanneer u een goede wondgenezing heeft is het bij de meeste patiënten geen probleem. U dient zich wel strikt aan de nazorg regels te houden. 


Ik ben zwanger of geef borstvoeding mag ik behandeld worden?

Nee u mag niet behandeld worden. Omdat niet alle risico's rond tatoeëren bij zwangere vrouwen bekend zijn. Loopt u als gevolg van de behandeling een infectie op mag u vanwege het risico voor uw ongeboren kind bepaalde medicatie niet gebruiken. Daarbij kan uw huid en uw wondgenezing tijdens u zwangerschap anders zijn vanwege de hormonen. 


Hoe lang duurt de behandeling?

De eerste behandeling duurt afhankelijk van wat u behandeld gemiddeld tussen de 1,5 en 2,5 uur. De eerste behandeling bestaat uit de intake, het bespreken van uw wensen en mogelijkheden, voortekenen/ uitmeten, kleur bepalen en de behandeling zelf. Bij Arty-Chique Beauty nemen we de tijd voor u zodat op uw gemak en met een vertrouwd gevoel uw behandeling kunt ondergaan. 


Is een nabehandeling nodig? 

Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht verliest na ongeveer 1 maand 30 tot 40% van zijn kleur. Voor een mooi resultaat is een nabehandeling belangrijk. Bij Arty-Chique Beauty zit de eerste nabehandeling altijd bij de prijs inbegrepen. 

Soms kan het zijn dat uw huid het pigment niet goed opneemt en heeft u een tweede nabehandeling nodig.


Hoe snel zal permanente make-up vervagen?

Gemiddeld gaat permanente make-up 1,5 tot 2 jaar mee. Dit is afhankelijk van uw huid en levenswijze. Na verloop van tijd zal de permanente make-up vervagen en de kleurintensiteit verliezen. Lippigmentatie blijft over het algemeen gemiddeld 3 jaar zichtbaar. Wij adviseren u dan een touch-up behandeling. Op de prijslijst pagina staat het overzicht van prijzen voor de touch-up. 


Wat te doen na de behandeling?

Na uw behandeling krijgt u van ons informatie over de nazorg mee. Hierin staan alle adviezen over hoe u uw behandelde plek kunt verzorgen en wat u niet mag doen. Het is belangrijk deze instructies goed te volgen.


Is het laten plaatsen van permanente make-up pijnlijk?

De behandeling is in de meeste gevallen niet geheel pijnloos. Afhankelijk van uw pijngrens wordt het meestal als wat vervelend ervaren. Mocht u toch graag verdoving wensen kunt u voorafgaand aan de afspraak bij uw huisarts een recept voor een verdovende zalf (meestal Emla 25%) aanvragen. U mag voor de behandeling een paracetamol nemen. U mag geen NSAID"s nemen zoals Naproxen, Diclofenac of Ibuprofen, dit zorgt er namelijk voor dat uw bloed verdund. 


Ik heb botox of fillers mag ik dan behandeld worden?

U mag behandeld worden indien uw botox of filler behandeling minimaal 4 weken geleden is en andersom ook. Ons advies is eerst uw permanente make-up te laten plaatsen.


Vanaf welke leeftijd mag permanente make-up ?

Permanente make-up is geschikt voor iedere leeftijd vanaf 16 jaar. In de leeftijd tussen de 16 en 18 jaar is er toestemming van ouders of wettelijke vertegenwoordiger nodig. 


Wat mag niet na de behandeling?

U dient na uw behandeling 2 tot 3 weken sauna, zonnebank en direct zonlicht te vermijden. Tevens is het advies om 7 dagen na uw behandeling geen make-up op het behandelde gebied aan te brengen. In de nazorg instructies die u ontvangt staat alles beschreven.


Mag ik sporten na de behandeling?

Omdat u tijdens het sporten vaak zweet en zweet pigment afstoot is het advies om de eerste week na uw behandeling niet te sporten. 


Welke kleuren zijn er mogelijk?

Arty-Chique Beauty heeft voor elke soort permanente make-up een ruim assortiment aan kleuren. De kleur wordt samen in overleg bepaald.


Is permanente make-up veilig?

Bij Arty-Chique Beauty nemen wij hygiëne en veiligheid heel serieus. Wij maken enkel gebruik van steriele naalden voor eenmalig gebruik. Daarbij gebruiken wij enkel hoogwaardige pigmenten welke Reach gecertificeerd zijn. Onze salon werkt volgens en voldoet aan de landelijke hygiëne richtlijnen. Wij zijn door de GGD gekeurd en gecertificeerd. U kunt onze salon en meer informatie betreft hygiëne vinden op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl