Permanente make-up wenkbrauwen

Met permanente make-up zijn uw wenkbrauwen altijd perfect. U hoeft nooit meer zelf bij te tekenen of bang te zijn dat uw make-up uitloopt. Dunne of ongelijke wenkbrauwen kunnen gecorrigeerd worden waardoor u altijd volle en gelijke wenkbrauwen heeft. Wanneer u zelf geen wenkbrauwen heeft kan dit met verschillende technieken opgebouwd worden. 

 

Laten we eerlijk zijn uw wenkbrauwen zorgen grotendeels voor de algehele expressie van uw gezicht. Wij kunnen er samen voor zorgen dat u een mooiere en frisse blik krijgt. 

 

Met een flinterdun mesje of een steriele naald wordt er natuurlijk en huidvriendelijk pigment oppervlakkig in de huid aangebracht. Hierdoor zullen de wenkbrauwen een natuurlijke uitstraling blijven houden en is het bijna niet van echt te onderscheiden. 

 

Permanente make-up  blijft gemiddeld 1 tot 3 jaar mooi en gaat uiteindelijk vervagen. Het wisselt per persoon mede door  huidtype en plaats van de PMU, gebruikte techniek, levensstijl en leeftijd hoe lang het duurt voordat het pigment begint te vervagen. Wij adviseren altijd een touch-up om uw PMU fris te houden.

 

 


Bij Arty-Chique Beauty gebruiken we verschillende technieken 

  • Hairstroke techniek: met een flinterdun micro of nano naaldje wordt er met behulp van een pigmenteer-pen en aandrijving fijne haartjes in de huid gepigmenteerd. Haartje voor haartje wordt de natuurlijke haargroei nagebootst en uw wenkbrauw in- en aangevuld. Deze techniek geeft u een heel natuurlijk resultaat.

 

  • Ombré/ Powderbrow techniek: dit wordt ook wel de schaduwtechniek genoemd. Er worden geen haartjes gepigmenteerd maar er wordt een schaduweffect gecreëerd. Hierdoor lijkt het net alsof u uw wenkbrauw met poeder heeft aangezet. Afhankelijk van wat mogelijk is en wat uw wensen zijn kan er een natuurlijk en zacht effect gecreëerd worden of juist een meer aanwezige wenkbrauw. 

 

  • Microblading techniek: bij deze techniek wordt er manueel met een pen met een rij flinterdun mesjes  pigment in de huid gekrast. De haartjes zijn hierdoor flinterdun en niet van echt te onderscheiden. Hier bereikt u een zeer natuurlijk resultaat mee. Deze techniek is niet voor ieder huidtype geschikt. wanneer microblading niet geschikt is voor uw huid raden wij de hairstroke techniek aan.

 

  • Combinatie techniek: bij deze techniek worden er haartjes gepigmenteerd met een lichte schaduw. Afhankelijk van de vorm en uw huidtype bepalen we de intensiteit van de schaduw. Deze techniek geeft een  natuurlijk maar toch opgemaakt resultaat.

 

 


De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een intake gesprek plaats. We bespreken hierin uw wensen, verwachtingen, gezondheid en de mogelijkheden. U dient een Informed consent formulier in te vullen en te ondertekenen met  betrekking tot uw gezondheid en toestemming. Dit is wettelijk verplicht. Bij het formulier ontvangt u tevens de nazorginstructies op papier. 

 

Voordat we gaan pigmenteren wordt uw wenkbrauw door middel van brow-mapping uitgemeten en getekend om een zo goed mogelijk en symmetrische vorm, passend bij uw gezicht te krijgen. Daarna wordt de kleur bepaald en kunnen we gaan beginnen. Het laten plaatsen van permanente make-up is niet geheel pijnloos maar prima te doen. Dit ervaart elk persoon anders. Wanneer u een verdoving wenst dient u deze zelf bij de huisarts voor te laten schrijven, vaak is dit Emla zalf 25%. Wij mogen de verdoving niet zelf verstrekken maar als uw de verdoving meeneemt mogen wij deze wel smeren.

 

Na de behandeling bespreken we de nazorginstructies die u ontvangen heeft en ontvangt u een nazorg zalf. Deze dient u zorgvuldig te lezen en uit te voeren. Hiermee voorkomt u infecties, littekens en overmatig pigment afstoot. 

 

Direct na het plaatsen van de permanente make-up zal de kleur van de wenkbrauwen veel donkerder dan gewenst zijn. Schrik hier niet van, de kleurintensiteit zal tijdens het genezingsproces in de eerste 2 weken met 40-60% afnemen. De huid gaat genezen hierbij komen kleine schilfertjes of korstjes, de huid zal hierdoor pigment afstoten. Dit is een natuurlijke reactie van de huid en verschilt per persoon. 

 

Er zijn vrijwel altijd twee behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken en voor de optimale pigmentopbouw. Om deze reden vindt er na 6-8 weken een nabehandeling plaats, deze is bij de prijs inbegrepen. Tijdens de nabehandeling kunnen er eventueel nog correcties aan kleur en vorm worden aangebracht. Heel soms komt het voor dat er een tweede nabehandeling nodig is dit heeft niets te maken met de werkwijze van de specialist maar met het huidgenezingsproces van de klant. Een eventuele tweede nabehandeling is niet bij de prijs inbegrepen. Verder raden wij altijd aan om bij PMU binnen 1 tot 2 jaar terug te komen voor een touch-up behandeling.

 


Wilt u een afspraak maken?

Contact