Permanente make up eyeliner

Met permanente make-up eyeliner bent u altijd verzekerd van sprekende ogen. Het zorgt voor een meer open blik en laat uw wimpers voller lijken. Permanente make-up eyeliner is ideaal voor mensen met een oogmake-up allergie, bril/lens dragers of voor wie gewoon niet zo goed is in het aanbrengen van een strakke eyeliner. 

 

De eyeliner kan zowel op het onder of bovenooglid geplaatst worden of  indien u wenst op beide. U kunt kiezen voor een subtiele eyeliner tussen de wimperrand of voor een wat zwaardere en dikkere eyeliner met wing. Samen kijken we naar uw wensen en mogelijkheden.

 

De eyeliner zal in de loop van de jaren vervagen waardoor de kleur minder intens is. Wij adviseren u een touch-up  behandeling wanneer u niet meer tevreden bent met de kleur. 

 

 


Bij Arty-Chique Beauty gebruiken we verschillende technieken

  • Infralash: deze techniek wordt ook wel babyliner genoemd. Hierbij wordt er met behulp van een flinterdun steriel naaldje een subtiel lijntje tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd. Infralash kan zowel bij het bovenste ooglid en onderste ooglid. Het resultaat is mooi en subtiel. 

 

  • Basic eyeliner: bij deze techniek wordt er er met een steriel naaldje een eyeliner boven uw wimperrand gepigmenteerd. De basic eyeliner kan zowel op het boven en onderooglid. Het resultaat is een basis eyeliner zoals de meeste mensen zelf eyeliner aanbrengen.

 

  •  Advanced eyeliner: bij deze techniek wordt er een bredere eyeliner gepigmenteerd. Afhankelijk van uw wensen en of het mogelijk is bij uw oog vorm kunt u kiezen voor een wing. Een Advanced eyeliner kan alleen op het bovenste ooglid en is mogelijk in verschillende kleuren. Het resultaat bij een Advanced eyeliner is een wat vollere opgemaakte oogopslag. 

 

 


De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling vindt er een intake gesprek plaats. We bespreken hierin uw wensen, verwachtingen, gezondheid en de mogelijkheden. U dient een Informed consent formulier in te vullen en te ondertekenen met  betrekking tot uw gezondheid en toestemming. Dit is wettelijk verplicht. Bij het formulier ontvangt u tevens de nazorginstructies op papier. 

 

Voordat we gaan pigmenteren wordt uw eyeliner getekend om een zo goed mogelijk en symmetrische vorm, passend bij gezicht te krijgen. Daarna wordt de kleur bepaald en kunnen we gaan beginnen. Het laten plaatsen van permanente make-up is niet geheel pijnloos maar prima te doen. Dit ervaart elk persoon anders. Wanneer u een verdoving wenst dient u deze zelf bij de huisarts voor te laten schrijven, vaak is dit Emla zalf 25%. Wij mogen de verdoving niet zelf verstrekken maar als uw de verdoving meeneemt mogen wij deze wel smeren.

 

Na de behandeling bespreken we de nazorginstructies die u ontvangen heeft en ontvangt u een nazorg zalf. Deze dient u zorgvuldig te lezen en uit te voeren. Hiermee voorkomt u infecties, littekens en overmatig pigment afstoot. 

 

Direct na het plaatsen van de permanente make-up zal de kleur veel donkerder dan gewenst zijn. Schrik hier niet van, de kleurintensiteit zal tijdens het genezingsproces in de eerste 2 weken met 40-60% afnemen. De huid gaat genezen hierbij komen kleine schilfertjes of korstjes, de huid zal hierdoor pigment afstoten. Dit is een natuurlijke reactie van de huid en verschilt per persoon. 

 

Er zijn vrijwel altijd twee behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken en voor optimale pigmentopbouw. Om deze reden vindt er na 6-8 weken een nabehandeling plaats, deze is bij de prijs inbegrepen. Tijdens de nabehandeling kunnen er eventueel nog correcties aan kleur en vorm worden aangebracht. Heel soms komt het voor dat er een tweede nabehandeling nodig is dit heeft niets te maken met de werkwijze van de specialist maar met het huidgenezingsproces van de klant. Een eventuele tweede nabehandeling is niet bij de prijs inbegrepen. Verder raden wij altijd bij PMU binnen 1 tot 2 jaar terug te komen voor een touch-up behandeling.

 

 


Wilt u een afspraak maken?

Contact